Rodinná vila manželů Necidových
Velké  Meziříčí

necidovi.1

 camera_01_exterier.1
 camera_02_exterier.1
 camera_04_exterier.1

camera_02_interier.1

interier_camera_03.1

1np_00.1
1np_01.1

objednatel:

manželé    Ing. Radovan Necida  +  Mgr. Eva Necidová

datum zpracování PD:

územní řízení 1/03- 2/03, stavební povolení 4/03 - 6/03, tendrová dokumentace 6/03 - 7/03

stupeň PD:

studie, dokumentace pro územní řízení, dokumentace pro stavební povolení, dokumentace pro výběr dodavatele, dokumentace skutečného provedení stavby

realizace:

7/04 - 2008

Novostavba nízkoenergetického rodinného domu  manželů Necidových - kraj Vysočina - Velké Meziříčí - ulice Jana Zahradníčka


Charakteristika stavby + její provoz :

Jedná se o výstavbu rodinného domu (dále jen RD) východně od ulice Jana Zahradníčka v k.ú. Velké Meziříčí.  Investorem RD jsou manželé Necidovi. RD je navržen jako nízkoenergetický. Pozemek je přístupný jednak z ulice Jana Zahradníčka a také z nově budovaného komunikačního odbočení pro skupinu čtyřech rodinných domů.

Pozemek domu je na ploše cca 1 519m2. Čelní strana (první podzemní podlaží) se vstupem a vjezdy  je široká 31metrů . Vedle hlavního vstupu jsou dvě garážová stání a venkovní stání pro 2 až tři automobily. Vstup i automobilová stání jsou překryta horní terasou. Nároží pozemku tvoří neoplocená předzahrádka. Dům je řešen jako dvoupodlažní. V přízemí se vstupuje ze zádveří do vstupní haly . Ze zádveří je přístupná garáž a sklad. Ze vstupní haly je přístup do hostinského pokoje se samostatným sociálním zázemím a místnosti s technologickým zařízením pro vytápění objektu a technologií uvažovaného bazénu. Schodiště propojuje I.PP s prvním nadzemním podlažím. Z chodby jsou samostatné vstupy do hlavního obytného prostoru, který tvoří  obývací pokoj s  kuchyňským a jídelním koutem, dvou dětských pokojů, ložnice rodičů a sociálního zázemím. V podkroví  jsou umístněny ložnice přístupné ze dvou dětských pokojů, pracovna rodičů je točitým schodištěm přístupná a z hlavního obytného prostoru. Z něho je též přístup do pracovní místnosti (žehlení, praní, komora k uschování potravin).

Obytné místnosti pokojů a ložnice jsou orientovány jednak na navazující terasy, jednak do neuzavřeného terénně zacloněného atria, kde bude situován bazén, tvořící nerušený soukromý prostor. Propojení vnitřního a venkovního prostoru je dvoukřídlými balkónovými dveřmi. U obývacího pokoje je propojení posuvnými prosklenými stěnami do atria i na terasu. Stavba se přizpůsobuje terénnímu reliéfu stávajícího sklonitého pozemku.

Nad pracovnou je pultová střecha, ostatní prostory jsou kryty sedlovou střechou zakončenou valbou. Na severní straně je umístěna samostatně přístupná přístavba pro skladování zahradního nářadí, dřeva atd. Pozemek je oplocen s využitím zeleně (živý plot).

Omítnutá fasáda domu bude ve světle pastelovém odstínu. Před celkovou aplikací fasádní nátěrové hmoty budou vysazeny min. tři vzorky fasádního nátěru na vyschlou omítku  k jejich výslednému odsouhlasení majiteli a architektem.  Podzemní podlaží je obloženo kamenem a v části garážových vjezdů dřevem alt. zateplených panelů v povrchové úpravě imitující dřeva.

 

 

 

zpracovatel:

architektonický návrh, vedoucí projektant :   Ing. arch. Oldřich Prokeš 
stavební část :   Ing. Michaela Mrlianová                          

 

 


   

Upozornění!

Z důvodu malého využívání jsme odpojili pevnou linku s tel. číslem (541217906), prosím používejte mobilní čísla.  


 

 

Ubytovna Stará škola, Dolní Morava

prosinec 2013 

Kompletní rekonstrukce objektu bývalé školy na ubytovnu pro zaměstnance resortu Sněžník a.s.

dm_skola_m 

 

Státní zámek Lednice

září 2013 

Projekt obnovy historických podzemních štol pod národní kulturní památkou - státním zámkem v Lednici

 

Chata Terezka, Dolní Morava

 

leden 2012

 v prokliku vetsi foto

celkový pohled

V prosinci 2011 dokončena dvouletá práce od studie po územní a stavební řízení, přes dokumentaci pro výběr zhotovitele, prováděcí dokumentaci a autorský dohled na rekonstrukci budovy bývalého statku na ubytovací zařízení pro cca 100 osob a pro technické zázemí (garáže rolby,...) areálu Sněžník na Dolní Moravě

 

Muzeum loutek divadla Radost v Brně 

červen 2011

Dokončení III. etapy rekonstrukce a dostavby Divadla Radost v Brně

lod1_mala 

pohled z ulice Cejl

lod2_mala
 
interiér muzea

 

Bytový dům Kamenná, Brno

červen 2011

Dokončení bytového domu na úzké a svažité parcele pod Červeným kopcem v Brně

kam01m 

dvorní pohled

kam02m 

pohled z ul. Kamenná

vizualizace

 

Velkoobchodní sklad s administrativou na ul. Kšírova (ELKOV, a.s.)

jako aktuální reference na stránkách společnosti RAKO - Lassersberger

 http://www.rako.cz/lb-object/reference/administrativa-a-urady.html

rako2060

realizace 2006-2008